Nieuws

Nieuws

We houden jullie regelmatig op de hoogte van de events in en rond de LEGO Studio.


 Promotiefilm Het H.-Hart College Waregem


 Facebookpagina

Er valt heel wat te beleven in de LEGO Studio @ VIVES. Er worden verschillende workshops gehouden voor leerkrachten en leerlingen. Op de Dag van de Wetenschappen was de Studio ook aanwezig. Vanaf heden kan je nu ook alle berichtgevingen, foto’s, video’s, acties volgen via onze Facebookpagina. Surf naar https://www.facebook.com/LEGOEducationStudioVIVES en volg onze Facebookpagina!


 Dag van de Wetenschappen

Op de Dag van de Wetenschappen was de Studio open voor het groot publiek. Tussen 14 uur en 17 uur konden geïnteresseerden een kijkje nemen naar wat er allemaal gebeurt in de studio. Naast onze te ontdekken materialen WeDo 2.0, Mindstorms EV3 en Machines & Mechanisms, kregen de bezoekers de mogelijkheid om zelf met de Mindstorms rond te rijden en één van de opdrachten uit de workshops uit te voeren.


 Opening LEGO Studio @ VIVES

Sinds begin augustus is er heel wat bedrijvigheid in en rond de nieuwe LEGO Education Innovation Studio van de Hogeschool VIVES te Kortrijk. Heel wat scholen vonden reeds de weg naar deze LEGO Studio en maakten een reservatie voor een sessie met leerlingen. Ook enkele leerkrachten boekten al een plaatsje voor onze ‘workshops voor leerkrachten’. In de LEGO Studio krijgen zowel leerlingen als leerkrachten de kans om uitdagingen aan te pakken met allerlei LEGO Education materiaal. Het zoeken naar oplossingen staat centraal via een didactiek van Onderzoeken, Ontwerpen en Optimaliseren.

Met onze LEGO Studio willen we alle leerlingen en leerkrachten motiveren én inspireren door STEM écht tot leven te brengen! En misschien ontdekken de technici, ingenieurs en wetenschappers van morgen, die vandaag ongetwijfeld in jouw school zitten, hier hun talenten!

Foto’s

Datum
Donderdag 5 oktober 2017 om 18u00

Locatie
LEGO Education Innovation Studio VIVES
Ingang via het MAAKLAB – Universiteitslaan 2 – 8500 Kortrijk

Programma

  • Verwelkoming door Isabel Vanslembrouck, directeur Onderzoek & directeur IWT van VIVES
  • Schepen van Onderwijs Kelly Detavernier:  ‘Innovatie in het onderwijs’
  • Voorstelling van de LEGO Studio met demonstraties
  • Gary Jones, LEGO Education Europe:  ‘Learning trough Play’
  • Receptie met broodjes

 Mevr. Crevits bezoekt LEGO Studio

30/08/2017

Klik op het artikel om te lezen.


 Lanceringsaanbod 2017-2018

11/08/2017 – LEIS

Lanceringsaanbod 2017-2018